Vinařství Glosovi

Vinařství Glosovi

Moravská Nová Ves

Kořeněné perníčky

Aktualita: Snoubení vína a jídla

Recept na kořeněné perníčky máme v naší rozvětvené rodině již dlouhou dobu, avšak každá hospodyňka má perníčky trochu jiné, a to díky tomu, že si každá míchá svoji směs koření. Některá přidá více skořice, jiná vynechá nové koření, vzniká pak vždy originál, perníčky pečeme tradičně na Mikuláše a na Vánoce a na Velikonoce. Ale tím, že máme v rodině spoustu malých dětí, tak perníčky pečeme častěji, protože je mají moc rádi.

Zkusíte si namíchat svoji směs koření? Určitě to doporučujeme, vzniknout tak perníčky s vaším jedinečným rukopisem. Pokud však experimentovat nechcete, doporučujeme směs na perníčky od Sonnentoru, je výborná.

 

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 150 g medu
  • 80 g másla
  • 5 g jedné sody
  • 2 vejce
  • prášek do perníku
  • mletá skořice, badyán, anýz, hřebíček, nové koření

 

Postup:

1. Všechny suroviny vloýžte do robotu zpracujte na hladké nelepivé pružné těsto. Těsto zabalte do sáčku, či potravinářské fólie . a nechte alespoň 12 hodin odležet v lednici.

2. Těsto na válu nebo silikonové podložce rozválejte na 3 mm tenký plát, k rozválení použijte trochu mouky na podsypání.

3. Troubu rozehřejte na 200°C bez horkovzduchu. Z těsta vykrájejte požadované tvary a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem – mezi jednotlivými kousky nechávejte mezery, perníčky se totiž pečením nafouknou a trochu zvětší. Před pečením je potřete rozšlehaným vajíčkem.

4. Pečte v rozehřáté troubě cca 8-10 minut (čas závisí na velikosti perníčků, odhadnete ho podle jejich barvy). Každá truba peče trochu jinak, je tedy potřeba sledovat barvu. Pokud perníčky v troubě nepřesušíte, tak jsou měkké ihned.

 

 

Snoubení s vínem:

Ke kořeněným perníčkům doporučujeme z naší nabídky vín Pinot Noir ROSÉ, jemná chuť rosé krásně doplní výraznou chuť kořeněných perníčků.

 

Recept:

  • vegetariánský
  • vhodný k vínu
  • dezert
  • vánoční
  • velikonoční

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace