
Výroba vína
Snažíme se zachovat přírodní charakter vín, proto při výrobě do vína minimálně zasahujeme, mimo bentonitu a síry nepoužíváme žádné přídatné látky. Veškerá naše vína jsou veganská. Víno necháme ležet minimálně ½ roku na kvasnicích. Síru přidáváme u bílých vín až po vykvašení, u červených až po odbourání kyseliny jablečné. Víno filtrujeme až před lahvováním. Suchá vína lahvujeme v červnu, vína se zbytkem cukru před koncem roku, červená zrají rok až dva na sudu.
Řada Natura
Naši nabídku vín jsme rozšířili o řadu Natura. Jsou to vína vyráběná podle dříve používaných postupů bez jakýchkoliv přídatných látek, s minimálním obsahem síry. Takto vyrobené víno leží alespoň 6 měsíců v kontaktu s bobulemi a na kvasnicích, poté zraje spolu s částí kalů na dřevěných sudech po dobu 2 let.
Více o řadě Natura >